Ne vous découragez pas

Tijd voor een nieuwe accordeonupdate!


Alle vorige keren ging dat gepaard met een videografisch verslag van mijn vorderingen, tot groot jolijt (of spijt, naargelang) van velen. Deze keer hou ik het echter op prentjes, want dat is beter voor jullie oren.


Ik zit namelijk al een tijdje te oefenen op het beruchte jeu croisé, wat er kort gezegd op neerkomt dat je constant afwisselt tussen de twee knoppenrijen om een melodie te spelen. Op zich niks wereldschokkends, maar toch lastiger dan ik verwachtte. Niet in het minst omdat al die witte knopjes nogal op elkaar lijken, waardoor mijn strategie er de afgelopen weken vooral uit bestond om op goed geluk een knop in te drukken en vervolgens te hopen dat het de juiste was. Een beetje zoals een loterij: soms is het raak, maar in de meerderheid van de gevallen helaas niet.

Uiteraard geef ik niet zomaar op en blijf ik trouw mijn riedeltjes verder instuderen. En van zodra ik evolueer van een occasioneel lucky shot op de knoppen naar welgemikte precisie, maak ik er een filmpje over. Beloofd. Want zo beleefd ben ik natuurlijk wel.

In afwachting daarvan doe ik rustig verder, de wijze raad uit het boek indachtig:


Als zelfs het lesboek al zegt dat je niet mag opgeven en traag moet werken, wie ben ik dan om dat tegen te spreken? Ik vind dat advies zelfs zo wijs dat ik ernstig overweeg om het ook op mijn andere werkzaamheden toe te passen. Vooral dat van dat lentement lijkt me wel wat.

Daarom, beste accordeonvrienden, vraag ik jullie nog even geduld uit te oefenen. Ne vous découragez pas, want dat doe ik ook niet. En voor jullie het weten staat hier een filmpje online met een hoop zwierige passages in, vlot en zonder haperingen! Wat denken jullie? Zullen we dat afspreken?

0 Comments