Three Things Tag

Tijd voor nog eens een blogtag! Je weet wel, zo'n vragenlijstje waar je allemaal leuke dingen over jezelf invult. Een beetje zoals een vriendenboek op school vroeger, maar dan met prentjes. Deze keer koos ik voor de Three Things Tag die, u raadt het al, telkens drie antwoorden per vraag verwacht. Ik heb 'm lichtjes ingekort, zodat ik u alvast niet hoef lastig te vallen met de drie dingen in mijn handtas of met mijn drie favoriete fruitsoorten.

Hier gaan we! 

Drie favoriete meubelen in huis


 • De zetel (uiteraard!). Omdat een zetel thuiskomen is, en films kijken, en gezelligheid, en 'aaaaaaah' zeggen na een lange dag.
 • De salontafel. Een exemplaar dat we ooit voor een prikje op eBay kochten, met als enige kleine nadeel dat de koper het ding zelf moest afhalen, op de vierde verdieping van een appartement in Borgerhout, met een lift die te klein was om de tafel in te krijgen. Ik was er zelf niet bij, maar mijn eeuwige dank gaat nog steeds uit naar de dragers, die bij het lezen van deze zinsnede waarschijnlijk opnieuw een spontaan verschot in hun rug krijgen.
 • Het bed. Ongelooflijk wat een geweldige uitvinding dat is, een goed bed. Nu we eindelijk een degelijk exemplaar hebben, slaap ik stukken beter dan vroeger. Dat betekent echter niet dat ik nu 's ochtends meteen van rise & shine doe, want dat is een natuurfenomeen dat ik wellicht nooit zal meemaken. Maar geen paniek, ik draag mijn lot waardig.

Drie liedjes die ik niet uit mijn hoofd krijg

 • Sunken Waltz van Calexico
 • The Best Is Yet To Come van Novastar (Joost jong, ik hou u eraan!)
 • Two Tides of Ice van The Van Jets
Omdat het stuk voor stuk goede nummers zijn, waar ik recentelijk nog naar luisterde. Ja, ik heb eindelijk het AB-kanaal op YouTube ontdekt, wat garant staat voor uren concertplezier. Ideaal als achtergrond tijdens het werken.

Drie dingen waar ik op dit moment aan denk

 • Work
 • Eat
 • Sleep
Repeat.

Drie favoriete sporten


Neem 'favoriet' maar met een grove korrel zout, want Julie en sport, dat zal nooit een topcombo worden. De après daarentegen, dát is mijn moment :-)
 • Lopen. Omdat buitenkomen en beginnen gewoon zeer aangenaam is. Hoewel ik kampioen ben ik het verzinnen van excuses om niet te gaan: te warm, te koud, te nat, te vroeg, te laat, te veel gegeten, te grote honger,... Enfin, de lijst is eindeloos. Daarom wend ik mij al wel eens tot nummer 2:
 • Zwemmen. Omdat zwemmen veel minder weergebonden is dan lopen. En omdat de kans dat mijn maaginhoud er na 10 minuten terug uit wil hier gevoelig kleiner is.
 • Yoga. Oké, deze meen ik niet echt. Maar omdat ik al lang iets zocht dat ik ook thuis kan doen, zonder dat het gebonden is aan openingsuren, weerberichten of avondmalen, kwam ik bij yoga uit. Voorlopig ben ik nog maar twee kennismakingslessen ver en heb ik mijn innerlijke zelf nog niet meteen gevonden, maar misschien komt dat wel als ik lang genoeg blijf rollebollen op de yogamat. Tot nader order is het gewoon een heel gênant zicht.

Drie dingen waar ik gelukkig van word


Aha, daar heb ik het onlangs nog over gehad! Maar als ik er echt drie moet kiezen, dan ga ik voor:
 • Drank en eten
 • Snoozen
 • Nieuwe kunstjes leren

Drie favoriete quotes

 • When life gives you lemons, make lemonade
 • Life is what happens to you, while you're busy making other plans
 • Pick your battles

Drie vakantiebestemmingen

 • De VS. Omdat roadtrippen langs Highway 1 in Californië gewoon de max is. Zeker met de Beach Boys op de achtergrond.
 • Porto Badisco. Zeer fijne, zonnige bestemming, die tevens een waar paradijs is voor snorkelaars en liefhebbers van zee-egels. En dan nog eens zo'n schone naam hebben zeg. Topbestemming.
 • De Alpen. Skilatten aan, lift op, en dan naar beneden zoeven. Aaaaaaaaaah.

Drie dingen die ik dit jaar wil doen

 • Awel kom, gaan skiën! Omdat het alweer een deel jaren geleden is.
 • Een boek schrijven. Of iets in die aard. En als ik klaar ben: op vakantie!
 • Nieuwe kunstjes leren. Deze keer overweeg ik iets zonder klank. Mijn nabije omgeving zal me er ongetwijfeld enorm dankbaar voor zijn.
En hoe zit het met jullie drievoudigheid en andere wilde plannen? Laat maar weten in de comments!

1 Comments