Oe is 't? // Juli

En hopla, juli zit er ook alweer op! Tijd dus voor een nieuwe update van wat ik de afgelopen maand allemaal gezien, gehoord, geproefd, geroken en gevoeld heb.

GEZIEN

Een internationaal lezerspubliek op Chez Julie, hoera! In de zomer wordt het landenlijstje in de statistieken altijd wat gevarieerder, iets wat ik in een naïeve bui eerst toeschreef aan groeiende internationalisering, maar wat in praktijk gewoon betekent dat jullie met z'n allen zonnige oorden hebben opgezocht. En toch nog langskomen om te lezen, zo met een cocktail in uw poten, dat vind ik echt zeer fijn van jullie!


Bij deze schenk ik jullie een overzicht met de 10 populairste landen van afgelopen maand. Op de obligate spam uit Rusland en de VS na mocht ik bezoekers ontvangen uit, al zeg ik het zelf, zeer schone vakantiebestemmingen. Mooi gekozen allemaal, hopelijk was 't ginder plezant!

GEHOORD

Doedelzakken. En veel!


Want zo af en toe kan Julie wel wat bourdongebrom appreciëren, zoals op het gezellige Zilleghem Folk. En neen, ik ben nog altijd niet doof :-)

GEPROEFD

Mosseleeeeeuuuuuun!


Want geen echte zomer zonder een pot vol mosselen en een voorhoofd vol parelend zweet. Ja, ik rij daarvoor naar mijn favoriete mosselrestaurant. Elk zijn hobby, toch?

GEROKEN

Heerlijke koffie, nog steeds zelfgebrouwen met mijn ouderwetse filterconstructie.


Werken in de zomermaanden is niet altijd even makkelijk, maar met op tijd en stond een shot cafeïne lukt het wel. Want middagdippen zijn voor mietjes.

GEVOELD

Zachte stofkes op de Belgische mode-expo in Bozar. Aankomen mocht waarschijnlijk niet, maar ik deed het toch. Nah.


Mode is een fenomeen dat me blijft fascineren, niet in het minst omdat ik er geen jota van ken. Dus ja, op sneakers door de zalen sloffen en je bij elke paspop aanvragen hoe je in zo'n creatie in godsnaam je boodschappen kan doen, is ongetwijfeld zeer barbaars. Hoewel ik het zeer respectvol bedoel, echt. Want zo'n unieke creaties in een kast laten hangen, dat zou toch pas zonde zijn? Daarom mag eenieder die wel iets van mode kent me de basisbegrippen altijd bijbrengen. Lijkt me zeer boeiend!En zo kom ik tot de conclusie dat deel 1 van zomer 2015 alvast best aangenaam was. Quand même. Zeker wanneer je postkaartjes krijgt, waarvoor zeer veel dank aan de gulle zenders. Benieuwd wat deel 2 zal brengen? Wel, ik ook.

0 Comments