Chiche Kitch Scottish

Jopla, we gaan met de accordeon/trekzak/harmonica (weet iemand wat nu eigenlijk het juiste woord is?) heel het dansrepertoire af! Na een mazurka in de vorige aflevering staat er deze keer een scottish op het menu. Een dans die best wat tempo kan verdragen, maar u raadt het al, Julie koos veiligheidshalve voor de trage uitvoering.

Best een complex stuk, die Chiche Kitch Scottish. Niet zozeer omwille van vreemde wendingen in de melodie, maar omdat de linkerhand ook flink aan het werk wordt gezet. En dat is op z'n zachtst gezegd even wennen. Neem de occasionele vingeruitschuivers er dus maar voor lief bij, oké?

Voor het allemaal te technisch wordt, ziehier het filmpje:


(Merk op dat ik deze keer wel op het juiste punt heb scherpgesteld. Niet langer flou artistique, maar het logo van de sponsor goed in beeld gebracht. Mooi zo.)

Wanneer ik het filmpje bekijk valt me op hoe ik dat arme instrument bijna zit te vermoorden. In mijn hoofd zit ik een lieflijk melodietje te spelen, maar in praktijk blijk ik dat ding haast te wurgen door het eerst dicht te knijpen en dan weer hardhandig open te trekken. Dat moet ongetwijfeld zachtaardiger kunnen, wat betekent dat ik ofwel 1) dringend nood heb aan een cursus anger management of 2) op zoek moet naar een andere aandrijfmethode.

En wat zie ik bij het omslaan van de bladzijde? De introductie van Le jeu croisé, oftewel een speeltechniek om met minder trekken en duwen toch dezelfde melodieën te produceren. Geen seconde te vroeg, denk ik dan. Of zou ik er voor de zekerheid toch maar wat tips over woedebeheersing bijhalen? ;-)

P.S.: Wil je graag de vorige afleveringen bekijken? Klik dan hier.

2 Comments