Oe is' t? // Mei

Een nieuwe maand (slechts 8 dagen na de start ervan mogen we dat toch nog zeggen he?), een nieuwe rubriek! In Oe is 't? wil ik jullie bij het begin van elke maand een korte update geven over de dingen die ik de afgelopen maand zoal heb uitgevreten. En om het een beetje ordelijk te houden doe ik dat aan de hand van de vijf zintuigen.

Ziehier mijn overzicht van wat ik in mei allemaal gezien, gehoord, geproefd, geroken en gevoeld heb!

GEZIEN

Het is gebeurd: er werd een Netflix-abonnement aangegaan ten huize Julie. Omdat we onze digibox toch meestal volpleuren met series en nog slechts sporadisch rechtstreeks naar ne program kijken. En omdat er heel veel moois te ontdekken valt bij goede vriend Netflix, zoals deze Bloodline:


Kort samengevat: een verloren zoon komt zijn familie opeens terug vervoegen, en dat brengt een hele reeks herinneringen naar boven. Zegswijzen met woorden als 'koeien', 'oud' en 'gracht' komen hier verrassend goed tot hun recht. En dat alles met de mooie Florida Keys als decor, fijn zo!

GEHOORD

Eindelijk heb ik George Harrisons soloplaat All Things Must Pass uit 1970 ontdekt, en meer bepaald dit fijne What is Life:
 

Over de vraag of het gewoon een schoon liefdesliedje dan wel een ode aan Jezus is, raken de critici het niet eens, maar daar lig ik allerminst wakker van. Ik onthou vooral dat What is Life een zeer fijn gitaarriffje bevat dat mij linea recta naar zonnige plaatsen katapulteert waar mensen als The Mamas & The Papas voor muzikale omlijsting en cocktails zorgen. Op zonnige lentedagen kan ik daar bitter weinig op tegen hebben.

GEPROEFD

Ribben op Ierse wijze bij The Piper's aan zee. Lees mijn restaurantlijst van een tijdje geleden en weet dat ik in de wolken was. Geen verdere commentaar nodig.

© The Piper's Pub

GEROKEN

De geur van het eerste hitte-onweer van het jaar. Je kent 'm wel, die typische 'hevige regen op warme asfalt'-geur. Bij mij gaat dat moment die meestal gepaard met natte voeten in sandalen, maar over de geur daarvan ga ik veiligheidshalve niet uitweiden.


In elk geval: onweer is goed voor de tuin. Ja, ik ben zo iemand geworden.

GEVOELD

De bevrijdende knipbeweging van de kappersschaar in mijn nektapijt. Naar goede gewoonte had ik weer eens veel te lang gewacht om een afspraak te maken, maar gelukkig maakt dat het resultaat er des te fijner op!


Hopla, een verse frou en gemodelleerde lokken: Julie is helemaal klaar voor de zomer!

2 Comments