La Vie est Belge

Hebben jullie ook zo'n zin om tijdens de lente en zomer lange avonden op een terras door te brengen, nippend van een glas en onderwijl kreten uitstotend als 'Het is hier toch goed he'? Maar hebben jullie het dan soms, net als ik, een beetje te koud om lang te blijven zitten?

Niet getreurd, ik ben recentelijk zeer schone pullekes op het spoor gekomen! Ze worden geproduceerd door La Vie est Belge, een merk dat er een erezaak van maakt om het volk van voldoende belgitude te voorzien. En dat doen ze op simpele doch geniale wijze: postcodes!

Of zoals de experts het verwoorden:
"Dernier fashion twist pour clamer sa belgitude: les pulls imprimés "code postal". De Bastogne à Knokke, on expose son appartenance communale sur sa poitrine. Et c'est plutôt cool." (Lauranne Lahaye - Flair Magazine)
Wat extra belgitude op straat, middels een vlot kledingstukje voorzien van een postcode? Daar kan ik - zeker nu ik me volop aan het verdiepen ben in identificeringsprocessen bij sociale groepen - niets op tegen hebben. Maar om toch wat diversiteit na te streven in al het ge-belg, worden de truien bovendien in een aantal verschillende modellen en kleuren aangeboden.

Wat dacht je van de Classic?

© La Vie est Belge

Of van de blauwe editie?

© La Vie est Belge

Misschien toch maar voor de kleurenprint gaan?

© La Vie est Belge

Een zeer geestige en tegelijk simpele uitvinding, die op eenvoudig verzoek elke postcode voor je drukt. Zou ik me ook een modelletje bestellen? Een mooie 3300, of toch maar een good old 1741? Aaargh, die dekselse gespleten habitus toch...

0 Comments