Fire in the hole!

Joepie, het bloesemseizoen is begonnen! Niet dat dat heel lang duurt, maar voor mij staat het toch gelijk aan het echte begin van de lente. En hoe kan je dat beter vieren dan met een heuse bloesemwandeling? Hey ho, let's go!

Oké, toegegeven: omdat het pas recentelijk wat warmer werd zijn er nog niet zo veel bloesems te bespeuren, maar hee, op een verdacht warme lente-avond temidden van de quasi kale bomen een pannenkoek met stroop naar binnen schuiven, een mens moet dat toch eens gedaan hebben in zijn leven? Noemen ze dat geen magisch realisme of zo?

In elk geval: check! En 't was nog lekker ook.


En omdat men van eten ook een beetje dorst krijgt, waren de lokale organisatoren zo lief om even verderop een klein jeneverstandje te improviseren. De ode van de lokale bard (3 coupletten lang!) aan Sint-Truiden kregen we er ondertussen gratis en voor niks bij. Topmensen, die Truienaars.


En goed georganiseerd ook! Want wie enige aandrang vertoonde tot gevaarlijk zwalpen wegens overmatige jeneverconsumptie werd dankzij deze handige lantaarntjes steeds op het rechte pad gehouden, waardoor de hele groep probleemloos de eindmeet bereikte. Jammer, ik had eigenlijk wel eens willen verdwalen tussen de perenbomen. Ach ja, volgende keer dan maar.


Kijk, voor wie het  noorden écht kwijt was: bakens van licht! Nee, missen was hier echt niet mogelijk.


Tot slot: ook al was het pannenkoeken- en jeneverfestijn zeer aangenaam, eigenlijk was het slechts een voorbode van de grote apotheose: een heel veld (ogenschijnlijk) in de fik, hoe cool is dat zeg?


Kijk, magisch realisme, ik zei het toch?


En zo kan de dienst toerisme van Sint-Truiden alweer een mooie pluim op de hoed steken, want deze wandeling was meer dan de moeite waard. Een mooi stukje Limburg ontdekken terwijl je onderweg wat lokale producten degusteert, wat kan een mens daar op tegen hebben? Niets, zeg ik u. Ga dus maar snel zelf kijken!

Nog tot en met 2 mei. Meer info via Toerisme Sint-Truiden.

3 Comments