10 oude gsm-foto's (en de lessen die ik daar uit leerde)

Hoera, het wonder is geschied: Julie heeft zichzelf op een nieuwe gsm getrakteerd en is bijgevolg helemaal op de technologietrein gesprongen! Omdat het verstrekken van verdere modelspecificaties bijzonder saai is, geef ik u gewoon mee dat het zo'n groot plat model is waarbij ge af en toe het schermpje eens moet aaien. En met een zaklamp en al, jawadde!

Uiteraard impliceert deze kleine daad van vernieuwing ook dat alle contacten, data en andere brol van het oude naar het nieuwe toestel moesten worden overgeheveld. Een zeer saaie klus, totdat ik aan het fotoalbum kwam. Prentjes, jeuj!

En om te vermijden dat die prentjes voor eeuwig en altijd stof staan te vergaren op mijn harde schijf, deel ik met graagte 10 van mijn oude gsm-foto's met u, samen met de lessen die ik daar de afgelopen 3 jaar uit leerde. Staar u verder niet te blind op de korrelige kwaliteit van de foto's, want u raadt het al, dat was een van de redenen waarom ik een nieuw toestel wou.

1. Experimenteren met kleurenfilters is tof, maar levert meestal griezelige resultaten op. Kijk, hier werk ik! In het echt baden de muren trouwens veeleer in een grijstint. Nog altijd geen idee wat nu eigenlijk het beste is.


2. In Santa Monica is 't altijd van good vibrations. Deze foto nam ik tijdens een roadtrip in de VS, volop in de naïeve illusie dat ik na een kleine strandwandeling moedig mijn loopschoenen zou aantrekken om wat langs de dijk te huppelen, zoals ze dat gezwind in de films doen. Uiteindelijk bleek neerstrijken op restaurant en daar gefrituurde vis bestellen een haalbaardere kaart, dus hebben we dat maar gedaan. Waardoor die loopschoenen tot de allerlaatste dag van de vakantie in de valies zijn blijven zitten. Les voor mezelf: neem nooit nog sportschoenen mee op vakantie, pure plaatsverspilling!


3. Check altijd of de trein van Brussel naar Luik wel in Leuven stopt. Mooi station wel, Luik-Guillemins. En uiteindelijk slechts een kleine omweg. Allen daarheen!


4. Kunst bekijken met zand tussen uw tenen is best aangenaam. Dit plaatje heb ik op een zonnige septemberzondag in Westende geschoten, toen de Beaufort-kunstroute op haar einde liep. Net als de zomer trouwens. En daarom zeg ik: topdag. Zo eentje om in te kaderen.


5. Honden zijn prima chauffeurs. Dit tafereel mocht ik op een vroege ochtend aanschouwen toen ik met m'n slaapkop de gordijnen opentrok en deze voiture bij de buren zag staan. Na drie keer met de ogen knipperen bleek die hond daar nog altijd te zitten, ik ga er dus van uit dat het geen fata morgana was. Rare jongens, die buren.


6. Op congres gaan is heel verrijkend. Temeer omdat je naast bergen wetenschappelijke kennis ook een goed inzicht in de lokale gastronomie verwerft. Prima wijn, daar in Turijn (check hier en hier nog wat extra fotomateriaal van mijn exploten aldaar). Op dat moment had ik overigens net vernomen dat ik naar Tienen zou verhuizen wegens bod op een fijn huis aanvaard. Een mens zou voor minder in de wijn vliegen :-)


7. Streekbieren zijn het perfecte integratiemiddel. Al snel bleek die verhuis naar Tienen een feit. Deze foto nam ik - bij Spijshuis Dieu - toen ik er welgeteld één dag woonde. Geen verdere commentaar nodig.


8. Wijnproeverijen zijn ongelooflijk intens. Zo intens dat je overal spontaan pony's ziet opduiken. Waardoor ik toen veiligheidshalve toch maar even overschakelde op spa bruis (check hier en hier de rest van mijn wijnproefavontuur).


9. Een treinaansluiting missen is eigenlijk niet zo heel erg. Vooral niet als de temperaturen mild zijn en de terrassen leeg. Laat maar komen die zomer!


10. Mijn werkgever heeft het helemaal begrepen. Wel jammer dat die kar er maar één keer per jaar staat. Leve de personeelsbarbecue!


En zo liggen er alweer drie mooie jaren achter mij, die dankzij de ondersteuning der gsm-technologie mooi gedocumenteerd werden. Nu nog even de nieuwe gsm-kodak testen, en ik ben helemaal klaar voor de volgende jaren!

0 Comments