Cointreaupolitan on the rocks

Jeuj, de eerste lentestralen, het doet wat met een mens. De ene draait spontaan het dak van z'n cabrio open, de andere haalt gauw een short uit de kast (wat ik gezien de behoorlijk frisse ochtendtemperaturen enigszins ambitieus vind, maar goed, ik ben dan ook een kouwelijk mens).

En Julie? Die haalt haar loopschoenen nog eens van stal!

Nu goed, flink als ik ben heb ik een hele winter doorgelopen, zij het enkel middels zondagse toertjes. Maar sinds enige tijd opnieuw terug 's avonds, in den donker en al. Krijg ik nu een medaille?

En zoals dat dan bij salonsporters zoals mezelve gaat: geen inspanning zonder ontspanning.


Net zoals een ezel een stuk wortel voorgehouden krijgt (kan iemand bevestigen of dat eigenlijk echt werkt?) pep ik mezelf op met de gedachte aan wat lekkers. Ge moet de boel uiteindelijk nog een beetje plezant houden ook he.

Ik kan u dan ook met plezier meedelen dat een Cointreaupolitan in 't verschiet wonderen doet. Geen idee hoe u er aan moet beginnen? Heel eenvoudig: gooi 5 cl Cointreau, 3 cl veenbessensap en 2 cl citroensap samen in een cocktailshaker. Doe er nog wat ijsblokjes bij en shake uzelf even te pletter. Serveren in een martiniglas - eventueel afgewerkt met wat appelsienschil - en klaar!

En voor 't geval u niet weet hoe u aan dat lopen moet beginnen: geen idee, ik doe ook maar wat. Er bestaan ongetwijfeld massa's nuttige runningsites die u feilloos kunnen begeleiden bij uw plan. En ook al getuigt het aanraden van een Cointreaupolitan misschien niet van het grootste sportieve inzicht ooit, toch nog even deze gouden tip: doordoen, nie pleuje! Succes!

0 Comments