10 schitterende horecapareltjes

Dat Julie al wel eens graag op café/restaurant hangt, is inmiddels genoegzaam bekend. En omdat ik tijdens mijn grote horecazoektocht af en toe een pareltje tegenkom, wil ik u graag laten delen in de vreugde. Kwestie dat uw vakkundig geplande degustatiemoment een beetje vlot verloopt en iedereen na afloop tevreden huiswaarts keert. Beschouw mijn tips echter niet als de heilige waarheid, want over smaken en kleuren... enfin, u kent het wel.

Bij deze en ziehier, Julies favorietenlijstje:

FOOD

© The Piper's Pub

1. The Piper's Pub: Irish pub in Westende-Bad, op een boogscheut van de dijk en het strand. Hier hebben ze de beste ribben ooit (probeer die op Ierse wijze, letterlijk om uw vingers van af te likken), die door hun heerlijke smaak al meerdere slachtoffers gemaakt hebben die na hun passage bij The Piper's nergens anders nog ribben wilden eten. U bent gewaarschuwd. Verder hebben ze er ook best aardige garnaalkroketten en een mooie selectie whisky's. En 't zeetje krijg je er gratis en voor niets bij!

2. Spijshuis Dieu: Gezellig eethuis in downtown Tienen, gevestigd in een voormalige hoedenwinkel. Een wisselende kaart met zowel vlees, vis als veggie. Steeds kraakvers en afgewerkt met een stevige draai van de pepermolen. Check hier een uitgebreid verslag.

© De Spanuit

3. De Spanuit: Klassiek Belgisch-Frans restaurant in Schepdaal, dat in de wijde omtrek bekend staat om z'n heerlijke mosselen met versgesneden frieten. Verder nog een aantal vlees- en visklassiekers op de kaart, waarvan de paling in tomatensaus zeer de moeite schijnt te zijn. Laat u hier vooral niet intimideren door de hoge leeftijd van de bezoekers, die mensen weten waar het goed is. Check hier een uitgebreid verslag.
4. At the Bebop: Verborgen pareltje in de Tiensestraat in Leuven, met een wisselende kaart vol succulente steaks en pasta's met mediterrane inslag. Let wel op wanneer je aan het begin of het einde van de maand komt eten, want dan durft de helft van de kaart nog niet beschikbaar of al op zijn. Pluspunt: na afloop kan je rustig doorzakken in het café.

© Bistro Margaux


5. Bistro Margaux: Voor als het wat meer mag zijn. Een zeer verfijnde en verfrissende keuken, die terecht bekroond werd met een Michelinster. Pajottenland's finest.DRINK

© Het Zwak Moment


1. Het Zwak Moment: Gezellig huiskamercafé in Tienen, pal naast Spijshuis Dieu. Van een topcombo gesproken. Wie wil kan er een gezelschapsspel spelen of stilletjes wegsoezen in een van de zetels.


© De Heeren van Liedekercke2. De Heeren van Liedekercke: Biercafé en -restaurant op de grens tussen Liedekerke en Denderleeuw, dat bekendstaat om z'n speciale foodpairing biermenu's. Perfect om na het shoppen in de Dreamland, Delhaize of good old Lima even te bekomen.

3. De Fiere Margriet: Biercafé (hmm, herhaling :-)) in Leuven met een enorme bierkaart. Zodanig veel keuze dat je uit volledige besluitloosheid gewoon een pintje zou willen bestellen. Wat ik u overigens afraad: check die bierkaart, boeiende ontdekkingen gegarandeerd! Kom wel op tijd om een plaatsje te bemachtigen, want 't is er niet zo groot.

4. 't Lof: Pretentieloos dorpscafé in Borchtlombeek met een verrassend ruime bierkaart (:-)) en heerlijke droge worsten. Meer moet dat niet zijn.

© Roskam


5. Roskam: Een onverwoestbare klassieker in downtown Brussel. Bruine kroeg, geen gedoe, rechttoe rechtaan. En ze hebben er Blonde Affligem. Yum.
U ziet het, een grote variëteit qua locatie en budget, teneinde eenieder tevreden te stellen. Allez, begin er nu maar aan, 't is weekend! Smakelijk en schol!

0 Comments