30 voor 30 in Ikea

Volwassenheid die om de hoek loert, de eerste rimpels die verschijnen, verantwoordelijkheden die steeds groter worden,... jup, de speeltijd is voorbij, het echte leven, zoals ze dat dan zo schoon zeggen, is daar!

Met die vaststelling kan je simpelweg twee dingen doen: ofwel word je helemaal depri en kruip je kniezend in een hoekje, terwijl je je laaft aan Facebookfoto's van alle andere wezens op aarde die wél gelukkig lijken te zijn, ofwel zet je die vaststelling om in een creatieve actie. Ik ben fan van optie 2, creatieve acties, jaaaaaaaaaa!

Heel origineel in dat segment vind ik telkens de lijstjes met activiteiten die je moet doen voor je een bepaalde leeftijd bereikt. Zoals deze 30voor30, die, u raadt het al, 30 dingen bevat om te doen voor je 30 wordt. Tof gezien, en dan vooral het punt 'Verstoppertje spelen in Ikea', om nog één keer die bekende adrenalinerush te voelen die zo typisch bij dat spelletje was, wanneer je jezelf muisstil en levenloos hield om toch maar niet opgemerkt te worden. Dat spelletje opnieuw spelen, maar dan op volwassenenmaat én in de Ikea? Schitterend idee!

© 30voor30

Niet geheel toevallig voel ik mij behoorlijk aangesproken door dit 30 voor 30-lijstje en de bijhorende mogelijkheid om nog eens eventjes het klein kind te mogen uithangen, zorgeloos en midden in de bak met pluchen beesten. Om dan na afloop met een ijsje in de hand vrolijk huiswaarts te keren, zij het in de volwassen versie hopelijk zonder de bol ijskreem meteen op de grond te laten donderen. Soms kan het allemaal zo simpel zijn.

Nu dinsdag, 15 juli, in Wilrijk. Er is nog plaats. Inschrijven kan hier. Zou ik?

0 Comments