Confronterende balansen

Tijd om vakantieplannen te maken, niet?

Dit lijkt me wel mooi.

Foto door Danuta Rajpold - © National Geographic

Net zoals er duizend andere bestemmingen mooi zijn, uiteraard.

Maar tussen droom en daad staan vaak toch vooral praktische bezwaren in de weg, meestal in de vorm van de niet altijd optimale balans 'tijd versus geld'. Is dat eigenlijk geen ongeschreven wet dat je ofwel van het ene, ofwel van het andere te weinig hebt? Hoewel, van beide te weinig hebben klinkt bij mij momenteel ook niet zo onrealistisch :-) Het enige voordeel aan díe situatie is dan weer dat je geen tijd hebt om geld op te doen. Jeuj dan maar?

Toch weiger ik praktische bezwaren en confronterende balansen de bovenhand te laten nemen, en wil ik er deze zomer graag ergens een week op uittrekken. Niet te lang, niet te ver (de balans, weet je wel), maar toch liefst ergens waar ze het woord 'zon' kennen. Zonder dat ik daardoor tussen een meute toeristen beland. En waar het ook nog een beetje schoon en plezant is. Maar nee gij, ik ben niet veeleisend.

Met een beetje geluk komt dat dus wel goed. Benieuwd wat het gaat worden!

0 Comments