Tales from the Crib

Woohoo, een nieuwe blog ontdekt: Tales from the Crib.

© Tales from the Crib

Het fijne dingetje is van de hand van lilith, aka Kelly Deriemaeker, freelance journaliste voor tal van vaderlandse gazetten en magazines. Op haar blog schrijft ze over alles wat haar bezighoudt, en doet dat duidelijk met het nodige gevoel voor humor. Blijkt ook dat ze al sinds 2004 online is, dus ja, ruim op tijd van mezelf om de boel te ontdekken.

Ik ben onlangs op haar blog beland via goede vriend Facebook, waar iemand een post van haar had gedeeld. Daar moet ik eerlijkheidshalve bij bekennen dat het stuk ging over tien dingen die het ouderschap fantastisch maken, en wel ja, dát wilde ik wel eens horen. Geen paniek, na het lezen ervan besefte ik eens te meer dat een kinderloos bestaan best aangenaam is, maar besefte ik evenzeer dat lilith aka Kelly zeer fijne teksten schrijft. Meer van dat!

Na wat diagonaal gesnuffel heb ik het stuk over stoppen met shoppen tot mijn voorlopige favoriet verkozen. Wat een verrassing zeg, voor zo'n fashionista als ik, ahum. En net dat maakt het geniaal: het idee dat je alles al lang hebt, en dat je zelfs veel te veel hebt. Je kan er op blijven sakkeren terwijl je nog een extra trui in de kleerkast probeert te duwen, of je kan beslissen om alle overbodige brol buiten te gooien en alleen nog iets te kopen als je het nodig hebt.

Klinkt spartaans, niet? En misschien ook een beetje zielig? Ik vind van niet. Ik volg het idee volledig: meer plaats in het huis, meer rust in de kop. En geen stresskramp aan het einde van de maand. Fantastisch.

Wat me echter wel heel erg moeilijk lijkt in een dergelijke state of mind is het weren van ongewenste cadeaus, want die zijn meestal zo goedbedoeld dat het zeer onbeleefd is om vlakaf te zeggen dat je ze niet hebben moet. En de trieste pruillip waar de schenker je nadien op trakteert wil je al helemaal mijden. Net als het schuldgevoel achteraf.

Dus nee, dat laatste stuk heb ik nog niet helemaal onder de knie. Maar verder: prima plan, kringwinkel hoera! En vooral: trakteer jezelf heel af en toe op iets waar je écht zin in hebt, een ijsje, smoothie, etentje, whatever. Die dingen worden er, in al hun eenvoud, alleen maar beter op. Check!

0 Comments