Sugar Town - deel 2

Julie verblijft inmiddels bijna twee maanden in sugar town. Wow zeg, 't gaat snel. Tijd om een eerste balans op te maken.

LES 1

Verhuizen is niet tof. Hier heb ik het niet over het resultaat (want ander en beter kan zelden slecht zijn), maar wel over de daad op zich. Het combo selecteren-weggooien-inpakken-meezeulen is misschien fijn voor 10 minuten, nadien is het gewoon oervervelend. En confronterend. 'Ja, die doos extra Tupperwarepotten had eigenlijk ook weg gemoeten, maar ik vond het makkelijker om ze in de koffer te gooien.' Om ze daarna voor de komende tien jaar in de kelder te placeren. Dat soort dingen.


LES 2

Heb geduld, en onderneem tegelijk op geregelde tijdstippen actie. Hoe hard je er ook op hoopt, die kartonnen dozen pakken zichzelf niet uit, noch krijgt die muur vanzelf een nieuwe kleur. Maar omdat alles op één dag fiksen schier onmogelijk is, lijkt het aanvaarden van de traagheid der dingen een betere optie. En uiteindelijk, zo'n bommabehang, dat komt ooit toch terug in de mode, niet?

LES 3

De mensen in sugar town zijn zeer vriendelijk, alleen praten ze een beetje raar. Nogal zangerig zelfs, en o ja, dat herinnert me eraan dat Limburgs hete adem hier in onze nekjes blaast. Radiozenders geven overigens minder ruis op de frequentie van de provincie der bronsgroen eikenhout, wat ongetwijfeld een stevig teken aan de Limburgse wand is.


LES 4

Stadsvernieuwing is in, ook in de suikerstad. Alleen moeten ze er hier nog aan beginnen :-) Zie, ik zei het al, retro is toch tof?

LES 5

Vlakbij een hypermarkt wonen heeft zo z'n voordelen. Dialogen als '500g gekapt en een flatscreen alstublief' zijn hier niet uitzonderlijk. Wat hou ik van efficiënt shoppen.

LES 6

Fijne restaurants: check! Gezellige bruine kroegen... euh... geen commentaar. Toch heb ik onlangs al reeds één hipster gespot, die ongetwijfeld binnenkort ergens in het stadscentrum een hippe koffiebar opent. Of die was gewoon op weg naar de bomma, dat kan natuurlijk ook.


LES 7

Als je denkt dat heel het land verharde wegen heeft: think again. Als ze veldstraat bedoelen, bedoelen ze ook veldstraat. Neem dikke wandelschoenen mee en alles komt goed.

En last but not least: streekbieren, hoera! Dat alles te degusteren in de veilige haven op het eigen lapje grond, ge-wel-dig. Woohoo, c'est parti!

0 Comments