Julies Aha-Moment: Fiskebar

Julie is onlangs gaan eten in een lekker restaurantje. In Antwerpen, bij de hipsters. Cool.

© Fiskebar
Het gaat om de bekende Fiskebar, waarbij het ongetwijfeld een schande is dat ik er nog nooit geweest was. Maar zo gaat dat met hipsterketen, het duurt een tijd voor ik ze ontdek. Meestal minstens tot het moment dat de hipsters vinden dat de boel te mainstream wordt, omdat iederéén (waaronder ook boerinnen als ik) het pand begint te frequenteren. Ach, niet getreurd, hipsters vinden hun weg wel naar een nieuwe underground boîte. Meer plek voor mij, yes.

En de viskes waren lekker, zeer zeker! Misschien was het iets te enthousiast van mezelf om voor de calamares + gebakken aardappelen te kiezen, maar hee, als je iets doet moet je het toch goed doen? En omdat de calamares mooi in verhouding waren tot het hun omringende vet (geen gefrituurde druiptoestanden) viel die combinatie prima te pruimen. En dat met een mooi begeleidend wijntje erbij, top!

Enig nadeel is de slechte akoestiek. Veel galm en gekwetter, en moeilijk om de eigen tafelgenoten te verstaan. Volgende keer dus misschien toch maar een kalme weekavond uitkiezen, en een echte vis. Botermals gebakken als 't kan, dank u. Ik kijk er nu al naar uit.

Fiskebar
Marnixplaats 11
2000 Antwerpen
03 257 13 57

0 Comments