Zeven zwemmers

De Standaard - 29 juli 2013

 In de krant las ik dat er een klein drama plaatsvond in Frankrijk. Ik citeer:
"Zondag zijn zeven zwemmers verdronken in het Zuid-Franse Hérault. Drie anderen zijn naar het ziekenhuis overgebracht. De zuidoostelijke wind waaide hard over de Middellandse Zee. Ondanks waarschuwingen zijn veel mensen toch in zee gaan zwemmen."
Ik weet dat het onmetelijk flauw is van mezelf en getuigt van weinig goede smaak, maar ik vond het veelvuldig gebruik van deze zzzzoemende alliteraties wel enig poëtisch cachet bijbrengen aan de tekst. Wat uiteraard niet wegneemt dat het aantreffen van zeven verdronken zwemmers allesbehalve een heuglijk feit is.

Voor ik nu finaal van platvloersheid beschuldigd wordt: laten we het op de warmte steken, naar 't schijnt begint je brein daarvan te smelten. Wat ik alleen maar kan beamen.

0 Comments