Start to trappist

Als je er wijze blograad op naslaat krijg je altijd dingen te horen als ‘kwantiteit is belangrijk, regelmaat is het woord!’ Dat kan goed zijn, maar mij doet het vooral aan sportraadgevingen denken, à la Start to run met Evy Gruyaert. En dat wijze blograad mij naar dat laatste brengt is uiteraard geen toeval, want ik heb mij de laatste weken zelf blootgesteld aan dergelijk goedbedoeld sportief advies.

Ik moet zeggen, het werkt wel. En hoe regelmatiger je ‘traint’ (jawel, die terminologie gebruiken ze dus bij zo’n podcast), hoe beter de boel lukt. Het is inderdaad zo simpel als dat. Maar o wat zijn alle excuses om niet te moeten gaan nog zoveel beter! Dingen als ‘ik kan het’ tegen jezelf zeggen kunnen misschien in enige mate oppeppend zijn, een trappist uitgieten en naar drie afleveringen van Mad Men kijken is nog véél aangenamer. En vooral minder vermoeiend.

Want hoe voorspelbaar zijn we eigenlijk niet, door de ‘training’ (ik slaag er niet in dat woord zonder aanhalingstekens te gebruiken) altijd uit te stellen en er van overtuigd te blijven dat we ze later op de avond ‘echt wel zullen uitvoeren’, terwijl we eigenlijk al een heel klein beetje weten dat dat een heel klein beetje grote zever is. Toch, we hebben goede voornemens nodig, al is het maar om ertegen te zondigen. En nadien een trappist uit te gieten.

Dus oké, met dat joggen is het vandaag niet goed gekomen (dat kon u tussen de regels al wel lezen), met het bloggen gelukkig wel. Kwantiteit en regelmaat, hoe flink van mezelf!

0 Comments