To do/wishlist

Kent ge dat, die laatste rechte lijn naar de kerstvakantie waarin ge nog duizend dingen op orde moet krijgen? Die periode waarin het to do-lijstje meer dan één pagina in beslag begint te nemen? Dat tijdstip waarop ge denkt: 'Oh f*ck, kerstcadeaus!'

Jawel, 't is van dattum.

Maar, efficiënt als ze is probeert Julie haar lijstje te comprimeren middels het samenvoegen van een aantal taken. Want waarom niet gewoon een combinatie maken van die dingen die je al lang eens wou kopen (maar nog niet toe gekomen bent) en het gegeven 'kerstcadeau'? Neen, ik insinueer niets. Echt niet.

Wat dacht u bijvoorbeeld van een mooie, grote kamerplant om die lege hoek in de living op te fleuren? Verven en de boel wat oplappen (bakeliet!), allemaal fijn, maar te klinisch moet het nu ook weer niet worden. Zo dus, tijd voor een beetje wildernis naast de eettafel:


En notoire koukleum die ik ben: sloefen, hoe dikker en zachter hoe liever! Van mijn vorig paar is de zool inmiddels afgesleten (voeten meer opheffen, ik weet), wat mij ertoe dwingt uit te kijken naar een nieuw paar. Deze vind ik wel gezellig. En ze zijn te koop bij A.S.Adventure. Iets insinueren, ik? Maar nee gij!


Oh, en een koffie-abonnement, dat was ook leuk! Hebben we ooit al eens gehad, maar is perfect voor herhaling vatbaar. Tweewekelijks 100 gram verse bonen in uw brievenbus: hoe geniaal kan het leven eigenlijk zijn? O ja, verkrijgbaar bij Caffènation. Gewoon, geheel terzijde.


En neen, Julie laat zich niet helemáál gaan in huiselijkheid, soms zijn er ook dingen van veeleer praktische aard nodig. Zoals dit prachtige paar ruitenwissers bijvoorbeeld. A propos, weet iemand eigenlijk hoe je zo'n dingen moet vervangen?


Ho ho ho, u ziet het, het wordt weer een schitterende kerstperiode! Hopelijk blijven de bakken regen uit tot na de feestdagen, het zou mijn zicht op de weg alleen maar ten goede komen :-)

1 Comments