Sint-Truiden by lights

Nu Julies standplaats in Tienen ligt was het slechts een kwestie van tijd voor ze een uitstapje over de provinciegrens zou maken. Want ja, die is eigenlijk belachelijk dichtbij. Dus zette Julie koers richting Sint-Truiden, voor een avondwandeling met sfeerverlichting. Sint-Truiden by lights, noemen ze dat daar dan.


Het concept? Men neme een handvol monumenten en gebouwen, men zette er wat feeërieke spots op, men voorziet wegwijzertjes langs het parcours, en voilà, wandelen maar!


Niet genoeg? Wel, ze hebben er ook een arrangement dat wat lekkernijen langs de route voorziet. En een verklede gids met pruik, die met veel moeite en ook wel wat enthousiasme een begijntje probeert neer te zetten. Ach ja, met een lokaal biertje in de hand is dat eigenlijk allemaal best te verteren.


En zo doolde Julie des avonds rond in de straten van Sint-Truiden, langs parken, kerken en torens. Kijkt u maar even mee.
Zoals u merkt was het er best warm voor de tijd van het jaar. Of zou dat aan het warme bloed van die Limburgers liggen? Julie dacht er verder niet te veel bij na, ledigde haar glas en wendde haar wagen terug richting Brabant. Van verdwalen kwam er gelukkig niet veel in huis, Julie rook namelijk al van heinde en verre haar stal. Ah, die dekselse sugar town toch.


Wilt u ook gaan kijken?
Sint-Truiden by lights
Elke vrijdag, zaterdag en zondag vanaf zonsondergang
Nog tot 23 november
Meer info: toerisme Sint-Truiden

1 Comments