Julies Aha-Moment: Spijshuis Dieu

In de reeks 'waar gaan we deze keer eten?' testte Julie voor u, geheel vrijwillig en vol plezier, Spijshuis Dieu in Tienen. 'Tienen, kunt ge daar wel goed eten?' hoor ik u bedenkelijk opperen. Het zal wel zijn menschen, en nog delicieus ook!

© Spijshuis Dieu

Dieu bevindt zich in het centrum, op wandelafstand van de Grote Markt en de kazernes ('s avonds kunt ge daar gratis parkeren, 't is maar dat ge 't weet). Dit gezellige restaurant was ooit een winkelpand, wat nog duidelijk te merken is aan de inrichting (toonbank! houten lambrisering! kassa!). Authentiek en al, Julie vindt dat tof.

Wat valt er zoal te bikken bij Spijshuis Dieu? Vanalles, want de kaart wisselt om de paar weken. Een aantal klassiekers zoals lasagne, steak en garnaalkroketten blijft altijd behouden, maar voor de rest kan het alle kanten uit. Zij het met één constante: 't is altijd lekker! Zo speelde ik er de ene keer ravioli met kikkerbillenvulling naar binnen, de andere keer cannelloni met scampi, citroengras, tomaat en parmezaan. Op het eerste zicht misschien wat vreemde combinaties, maar eigenlijk gewoon het beste van alle werelden samen. Dat in combinatie met meneer of mevrouw Dieu die geen schrik heeft van een flinke draai aan de pepermolen, en u weet dat uw dienaar helemaal content is. Jawel, Dieu = God.

Vallen er dan geen minpunten te noteren bij dit hemelse oord? Een aantal, maar die zijn veeleer te klasseren onder de noemer 'luxeproblemen'. Het gehele aanbod op de kaart is zo lekker dat u eens helemaal laten gaan, van huisgemaakte bitterballen tot aan tafel gebrande crème brûlée, hier echt niet moeilijk is. Wat zich helaas in de portemonnee laat voelen, want heel dat lijstje tikt al gauw aardig aan. Daarnaast is de eetruimte er zeer klein (dat heb je dan met oude winkels), waardoor op voorhand reserveren een must is.

Dankzij al z'n goede zorgen is Spijshuis Dieu dus een beetje slachtoffer van zijn eigen succes, wat zich gelukkig allerminst laat merken in de bediening of op de borden. Slechts één conclusie kan ik daar uit trekken: meer van dat in Tienen, en wel snel!

Spijshuis Dieu
Minderbroedersstraat 10
3300 Tienen
016/76.03.85

0 Comments