Julies Aha-Moment: In de Vrede

Vakantietjes aan zee, altijd plezant. Maar waarom altijd die kustlijn afdweilen? Bij wijze van variatie trok Julie het hinterland in en belandde ze - o verdorie nee toch - in de abdij van Westvleteren. *grijns*

't Is te zeggen: het bezoekerscentrum In de Vrede, want die abdij is niet zomaar toegankelijk. Zelfs een telefoontje plegen naar de heren paters om een bak te bestellen is al geen sinecure, laat staan dat ze je vol enthousiasme gaan rondleiden en laten proeven.

Niet geheel toevallig zal de aanwezigheid van het aanpalende bezoekerscentrum In de Vrede daar voor iets tussen zitten, want daar kan je natuurlijk wél een Westvleteren gaan proeven. En kopen. Zij het enkel in verpakkingen van 6 flesjes. Slimme jongens, die paters.

Uitgekiende marketing of niet, Julie liet het niet aan haar hart komen en waagde zich aan een Westvleteren 12. Met een stevige boterham die als fond mocht fungeren.En ja, dat smaakte toch allemaal bijzonder lekker. Wie angst heeft dat In de Vrede een enorm ongezellige cafetaria is krijgt een beetje gelijk, maar er bestaan zeker ergere polyvalente zalen. En het ruime tuinterras - mooi uitzicht inbegrepen - is dan weer wel de moeite waard. Zelfs die ogenschijnlijk simpele boterham viel eigenlijk prima te pruimen, geheel tegen de verwachtingen in. En die Westvleteren zelf? Uiteraard! Hoewel dat, ik beken, voor mijn part een Rochefort 10 minstens even lekker smaakt. En die kan je gewoon in de supermarkt kopen, eens zo handig.

Conclusie? In de Vrede is een ideale tussenstop voor als je je aan de Westkust of in de Westhoek bevindt. Wie houdt van een aangenaam terras, een lekker bier en een simpele boterham doet niets verkeerd met richting Vrede af te zakken. Niets meer, maar ook niets minder. Schol en smakelijk!

In de Vrede
Donkerstraat 13
8640 Westvleteren
057 40 03 77

0 Comments