Trending topics

Login, het reportageprogramma op Canvas, wijdde onlangs een item aan het fenomeen bloggen. Of toch aan succesvolle blogs. Julie leerde bij.

Na het aanschouwen van de reportage leek de boodschap mij duidelijk: je kan een succesvolle blog bezitten die veel geld in het laatje brengt, maar dan moet je je richten op een trending topic, liefst mode of fiscaliteit. Nou zeg, laat dat net mijn specialiteiten zijn.

Tijd dus om een thematische switch door te voeren en me vanaf nu te buigen over de laatste sjakossencollectie of de recentste trends in steunzolenland. Verder dan één filmpje over sjaals knopen ben ik jammer genoeg nog niet geraakt, waardoor enige zin voor realiteit mij doet beseffen dat bovenstaand plan bij voorbaat gedoemd is te mislukken.

Fiscaliteit dan? Gezien mijn financiële transacties zich doorgaans beperken tot bescheiden huis-, tuin- en keukenuitgaven, en vermits ik een enorme fan ben van tax-on-web (gewoon op OK klikken en klaar is die belastingsaangifte, zonder dat je precies weet wat je juist hebt aangegeven), vrees ik dat mijn goedbedoeld financieel advies ook niet echt hoge toppen zou scheren. Hoewel het me toch ook zeer cool lijkt om een beurscrash te veroorzaken door wat slechte beleggingstips in het rond te strooien. Gnigni.

Meestal komt er dan iets over schoenmakers en leesten zeker? Het zoveelste oubollige maar o zo juiste spreekwoord in ons lexicaal jargon heeft inderdaad gelijk: Julie beperkt zich beter tot verhaaltjes vertellen over de Dingen des Menschen, al dan niet gekruid met enige vakidiotie en beroepsmisvorming. Het lijkt me vooral ook een veiligere optie, vrij van economische crisissen en arrestaties door de modepolitie. Dus Menschen, als ik ooit over sjakossen of obligaties begin, hou mij tegen, echt waar, hou mij tegen. Mijn inkomsten zal ik wel op een minder trendgevoelige manier genereren ;-)

0 Comments