Binnenkijklivings

Regenweer, regenweer,... Niet echt het ideale onderwerp om lyrisch over te doen, maar we blijven dapper graven naar inspiratie. Een van de weinige voordelen van regenweer (buiten het compleet belachelijke en verwaarloosbare feit dat je geen storende zon op je computerscherm hebt) is dat je makkelijk bij mensen kan binnenkijken. Dat is dan weer op voorwaarde dat je je in mistroostig hondenweer buiten zou willen begeven, een kans die nu ook weer niet zo groot is.

Maar toch, als je om een of andere reden door regenachtige straten moet zwerven kan je veel meer observeren dan enkel grijze straattegels (waarvan er geregeld eentje los ligt en bij aanraking bijgevolg een  opspattende waterhoos veroorzaakt en natte voeten oplevert, joy). Bij hardnekkig regenweer is het buiten zo donker dat de meeste mensen binnen hun licht aansteken, ook al is het half mei en midden in de dag (toch wel boehoe ja). En dat geeft je als natgeregende voorbijganger toch een klein pleziertje: lelijke livings spotten! Bloemenbehang, scheve muren, rommelkoten,... ze zijn er allemaal!

Dat is ook de reden waarom ik zeer veel stress heb wanneer ik bij vrienden ga verven. Gezien mijn aantal huizenkopende kennissen gestaag toeneemt, mag ik af en toe kwast en vod ter hand nemen om her en der een keuken of kinderkamer van een grondlaag te voorzien. Dat de mensen mij nog geen afwerkingslaag durven laten zetten vind ik overigens zeer verstandig en niet meer dan terecht, ik begrijp namelijk al te goed dat niet iedereen graag elke avond naar de tv én een slecht afgewerkte muur wil kijken.

Maar dus, als je in de gemiddelde living binnenkijkt, stel je vast dat veel mensen wel een blindelings vertrouwen hadden in hun vrienden. Wat vaak originele creaties oplevert, daar niet van. Maar esthetisch of rustgevend? Mijn verfstress is bij nader inzien nog niet zo onterecht :-)

2 Comments