Blue Monday

Vandaag is het Blue Monday, officieel de meest deprimerende dag van het jaar. Er valt wat voor te zeggen, hoewel het al dan niet deprimerend zijn van een dag toch behoorlijk subjectief is. Maar laten we voor de lol de oefening even meedoen.


Mensen zouden zich op de derde maandag van januari het slechtst voelen, omdat:
·         Het toch weer niks wordt met die goede voornemens
·         De dagen nog altijd serieus kort zijn, en meestal ook grijs en koud
·         Maandagen per definitie deprimerend zijn
·        De feestdagen achter ons liggen en een volgende vakantie nog lang op zich laat wachten
·        

Een deprimerend lijstje kan je zo lang maken als je wil, maar vrolijk word je er natuurlijk niet van. En oké, ik moet toegeven dat ik deze grijze, miezerige ochtend ook niet echt de joligste uit mijn bestaan vond, maar ik troost me met het idee dat zo’n zonnige ochtend zoals voorgesteld in reclames voor cornflakes en fruitsap toch niet bestaat. Maar dat neemt niet weg dat we toch even naar een prentje mogen staren dat wel een zweem van zonnigheid opwekt, toch?


Of hier, nog beter!


Aaaaaaah voilà, nu kunnen we er weer tegenaan!

Want jolig, zonnig, miezerig of gewoon niks, het viel best nog wel mee vandaag. Buiten een leeg ruitensproeireservoir in mijn wagen (wat op dik ingezoute wegen wel serieus lastig is, en oeps, ook wel een beetje gevaarlijk) en een venijnige ochtendfile heb ik vandaag tot nu toe geen helse pijnen moeten doorstaan.

En wie weet komt er wel een magistraal einde aan mijn dag? Naïef optimisme, that’s the spirit! Bring it on, Blue Monday!

0 Comments