Blogtagtime! Over grijze honden, witte paarden en frutti di mare

Ik haalde het recent nog aan in mijn reeks over bloggen: 'Vul af en toe eens een blogtag in, dan leren de mensen u wat beter kennen!' En omdat ik al graag eens van practice what you preach do, vul ik speciaal voor jullie een tag in die ik op de blog van Liese tegenkwam. Het is eigenlijk een mix van twee vragenreeksen, maar ze passen zeer mooi bij elkaar.

Daar gaan we!

Heb je huisdieren?


Neen, en da's best gemakkelijk zo. Vroeger thuis hadden we altijd wel een mengeling van honden, katten en konijnen, maar tegenwoordig kan ik een rustig huis zonder kwijlende hond wel appreciëren. Hoewel mister Jef, die u hierboven op de foto ziet, altijd voor veel pret en jolijt heeft gezorgd. En nog steeds doet trouwens, al is ie intussen iets minder dartel dan op deze foto van 13 jaar geleden. En een pak grijzer.

Noem drie dingen op die het dichtst bij je zijn.
Mijn gsm, mijn portefeuille en het pc-bankingbakje. Want facturen betalen is plezant.

Rij je met de auto?
Jazeker, 12 jaar intussen. Geen idee of rijkunsten net zoals wijn beter worden met de jaren, maar ik heb geduld.

Hoe laat was je deze morgen wakker?
Half negen. Ja, ik vind dat plezant.

Wat staat er in je laatste sms’je?
Iets over de streekbierenmarkt en brasserie 't Wit Paard in Tienen. Ge ziet het, dat is hier amusement ten top!

Wat is je ringtone?
Iets zeer standaard. De Xperia geloof ik.

Ben je al eens in een ander land geweest?


Zeer zeker, hoewel een lange verre vakantie alweer een tijd geleden is. Mijn laatste wapenfeit in het buitenland was, als je het letterlijk neemt, een namiddag Maastricht. Best plezant wel, zo snel even de grens oversteken.

Hou je van sushi?


Ik kan dat best appreciëren, vooral met een flinke dot wasabi in de sojasaus. Soms, als ik kort voor sluitingstijd in de Carrefour ben, durf ik bij wijze van comfort food al wel eens een bakje meegraaien.

Heb je ooit medicijnen geslikt om sneller in slaap te vallen?
Deze zomer sliep ik een tijd slecht en heb ik kruidenpillen gekregen die een soort equivalent van een tas warme melk met honing waren. Hoewel bij mij het bevel dat ik eventjes wat leuke dingen moet doen veel beter werkt dan pillen. Ja, relaxen op commando, ik blijk daar een kei in te zijn.

Heb je broers en zussen?
Eén broer. Ik ben de jongste thuis.

Draag je een bril of lenzen?


Meestal lenzen, maar als ik weet dat ik mijn kot niet uit moet kan dat ook wel eens een bril zijn. Meestal in combinatie met een kop vettig haar en dikke pantoffels, voor een optimaal cocoon-effect.

Verf je je haar?
Neen. Zolang de grijze haren achterwege blijven, wil ik het graag ongekleurd houden. Ik heb later ongetwijfeld nog tijd genoeg om te klooien met een uitgroei.

Wanneer heb je voor het laatst gehuild?
Een paar weken geleden. Frustratie wanneer dingen niet helemaal uitdraaien zoals je zou willen. Dat soort zaken.

Wat is je favoriete pizzabeleg?
Doe mij maar een frutti di mare met veel look. En dan nog wat verse peper, oregano en pikante olie om het af te werken.

Waar kan je onnoemelijk veel geld aan uitgeven?
Aan vrij weinig eigenlijk, ik blijk een spaarzaam type te zijn. Hoewel, die ene keer dat ik naar het autosalon ging en een paar dagen later ook effectief een nieuwe bolide kocht, dat tikte wel aan :-)

Wat is de laatste foto die je met je telefoon genomen hebt?


Mijn ode aan Aperol Spritz en nazomerpret. Want septemberzon is de beste. Het uitgebreide fotoverslag vind je hier.

Heb je een tip voor mij? Zo ja, welke? En waarom? (Dit is één vraag, jahaaa.)
Aan Liese, van wie ik deze blogtag overnam: Blijf vooral lekker jezelf, met je eerlijke en humoristische blogberichten. Ik heb je nog nooit in levende lijve ontmoet, maar je lijkt me een zeer geestige madam die de zaken met het nodige relativisme aanpakt. Vooral blijven doen, zou ik zo zeggen!

Ziezo, dat was 'm. Zin om mee te doen? Laat dan een link achter in de comments zodat we kunnen meelezen!

5 Comments