Vakantieweekplog: van de Maaskant naar de Melkweg

Wie me de afgelopen dagen volgde op Facebook en Instagram kon zich ongetwijfeld niet van de indruk ontdoen dat het wel heel plezant moet zijn in het leven van Julie, zo met blauwe lucht en panorama's en al. Dat u zich daarbij misschien de vraag 'Hmmm, moet die Julie niet werken?' stelde, is bijgevolg niet meer dan logisch. Het antwoord is dan ook even simpel als geniaal: 'Neen, afgelopen week niet, danku.'

Die week dagtripperij kwam een beetje onverwacht (hoewel nee, eigenlijk kon ik het al van ver zien aankomen, maar achteraf is dat natuurlijk eenvoudig gezegd), maar net daarom deed ze extra veel deugd. Soms is het gewoon even op en moet je stoppen. Er werd mij trouwens aangeraden iets met zon, boeken en wandelen te doen. Aan u om op basis van onderstaand materiaal te oordelen of ik in mijn opzet geslaagd ben. Heb ik trouwens al gezegd dat ik out of office-berichten schitterende uitvindingen vind?

MAANDAG


Altijd even wennen, het begin van een vakantie. En de frigo en diepvriezer afspeuren op zoek naar wat eetbaars, wat overigens elke dag prima gelukt is. Jawel, het komt nog helemaal goed met Julies keukenskills!

DINSDAG


De perfecte dag voor een wandelingetje in Maastricht. Niet te ver, en toch officieel in het buitenland. Want mijn zomer is niet compleet als ik niet even ben gaan afklokken over de grens.

WOENSDAG


Meer Maasland, want dat is daar schoon! Zoals op de oude mijnterrils van Connecterra in Maasmechelen, waar ik eerder al deze post over schreef.

DONDERDAG


Donderdag was er zo eentje met regendruppels, wind, een goed boek en avondlijke streekbieren. En toegegeven, zo één dag herfst vind ik wel gezellig. Bij deze hebben we die ook weer gehad, laat het nu maar terug lente worden.

VRIJDAG


Vrijdag kreeg ik dit boekje in mijn handen, want ja, op een vrije vrijdag ga ik al wel eens uit gezelligheid in een accordeonwinkel zitten. Voelt u de bui al hangen? Helemaal terecht! Binnenkort meer daarover.

ZATERDAG


Na al mijn gehuppel in het Maasland en de eigen achtertuin werd het tijd om eens naar het westen te trekken. Want Gent, daar was ik alweer een tijdje niet meer geweest. Dat werd dan ook ruimschoots goedgemaakt met taart, koffie en sushi. Een heerlijk lome zomerzaterdag in goed gezelschap, echt zo eentje om in te kaderen.

ZONDAG


Gauw nog even de beentjes losgegooid voor het terug van bureauzitten is, en onderweg helemaal in hogere sferen beland. Dat het er in Tienen soms wat kleurrijk aan toegaat wist ik al langer, maar aan toestanden in outer space had ik nog niet gedacht. Lijkt me wel handig, zo met de belbus even naar de Melkweg karren voor wat boodschappen.

Enfin, jullie merken het: die week vakantie deed wonderbaarlijk veel deugd. Met alles erop en eraan, tot in slaap vallen in de tuinstoel toe. Mijn 10 tips om al werkend de zomer door te komen werden dus even overboord gegooid, maar geen paniek, ze zijn nog steeds van toepassing. Ik had er misschien gewoon nog een 11de aan moeten toevoegen: duw af en toe even op pauze. Want echt, schitterend concept, zo'n vakantie. Moet ik beslist eens vaker doen.

3 Comments