The final countdown

In bloggerland duiken geregeld nieuwe formats op, waarvan de plog zeer populair blijkt. De wat? De plog, ofte photo-log: uw dag niet in ellendig lange zinnen, maar gewoon in beelden weergeven.

Boeiend experiment, maar Julie heeft de boot lange tijd afgehouden. Want wat is er nu interessant aan een doorsnee werkdag, waarin de ploggernijen beperkt zouden blijven tot steeds hetzelfde computerscherm waar per uur ongeveer een regel tekst bijkomt? Veel te saai voor u, en veel te confronterend voor mij. Doen we dus mooi niet.

Maar op de laatste dag van het jaar mag het al eens een specialleke zijn, toch? Daarom heb ik 31 december 2014 tot plogdag gebombardeerd. Met het grote risico dat de boel even saai is als een gewone werkdag, maar gelukkig wel tien keer lekkerder. 't Is dan toch dat al. Kijk maar.

De dag goed gestart met een verse slow koffie, jes beebie.


Om na een kleine boodschappenronde over te gaan tot het ineen steken van een lasagne. Niet de moeilijkste klus, en met een beetje geluk nog lekker ook. Julie zag het helemaal zitten, haar aanrecht ook. Koop alleen geen gratinkaas van EntreMont, want die smaakt nogal scherp. Tenzij ge daarvoor zijt natuurlijk, dan moogt ge van mij doen wat ge wilt.


En ook de frigo werd gezellig aangevuld. Zie die Bernard eens blinken jong!


En passant ook nog een paar nieuwe sloefen opgepikt. Laat het maar vriezen dat het kraakt, Julie is er klaar voor!


Oh, en nieuwe schakelaars, die vallen vanaf heden eveneens te bewonderen Chez Julie. Bakeliet, maar dat had ik u al gezegd zeker?


Die lasagne in wording zag er intussen zo uit:


En een beetje later zo:


Om uiteindelijk ovenklaar te eindigen:


Nog gauw de tafel van de nodige garnituur voorzien...


... en Julie was er helemaal klaar voor!


Klaar om afscheid te nemen van het jaar, en tevens klaar voor een kleine prospectie van de bar :-)


Verdict? Alles goedgekeurd, lasagne geslaagd (met massa's overschot, kom dus gerust eens langs om uw maagske te spijzen) en 2014 vakkundig uitgewuifd. Hopla, op naar 2015!

0 Comments