Wallpaper

Joepie, verhuizen is tof! Want je mag een heel huis inrichten, wie wil dat nu niet?

Wel...

Nee, eerlijk, ik vind het wel leuk om na te denken over kleuren en decoratie en stuff, maar help, ik ken daar niets van. Gelukkig bestaan er tal van magazines en woonblogs om mij een spoedcursus kleurenleer en trends anno 2014 te geven.

Dat de weg nog lang is blijkt echter uit mijn zoekresultaten: telkens als ik behangpapier met een tof en kleurrijk patroontje aanklik, stel ik vast dat ik in de kindercollectie beland ben, boehoe.

Gelukkig zijn er een paar grotemensenalternatieven voorhanden, waar kleur én geometrie mooi samen mogen gaan. Naar 't schijnt is dat zelfs hip, zo van dat mid-century modern en zo (aha, weer een woord geleerd!).


Hier mijn voorlopige oogst met favorieten:

Om te starten: een beetje sloophoutbehang. Vind ik wel mooi, zo'n houten paletten aan uw muur. Zeer naturel en zo, en toch ook een tikje stoer.

Sloophout behang - www.bijzondermooi.nl


In dezelfde lijn: waarom niet wat bamboe tegen de muur kletsen? Moet zeer zen zijn volgens mij.

Bamboe - www.eijffinger.com


En bloemen, jaaaaaa, bloemen! Doet wel wat pijn aan de ogen, maar als je dat in de slaapkamer hangt is het probleem meteen opgelost, toch?

Flowery - www.eijffinger.com


Strak en stijlvol, elegante retro quoi. En dat ontworpen door Nederlanders, sterk bezig daar.

KEK Amsterdam - www.voor-thuis.be


Maar, tot op heden mijn persoonlijke favoriet: de kleurrijke blaadjes van Orla  Kiely! Je zou het misschien niet verwachten, maar het komt NIET uit de kindercollectie. Kleurrijk, speels en er toch net niet over. Wat houdt mij nog tegen?

Multi Stem - www.orlakiely.com

0 Comments